Hvordan går det med dem som har gjennomført døgnbehandlingen ett år etterpå? Og hva opplever de at er viktig for å opprettholde rusfrihet og god livskvalitet? Gjennomføring av EuropASI-oppfølgingsintervju, SCL 10 og QoL 5 ett år etter gjennomført døgnbehandling, samt kvalitative intervjuer, individuelle/fokusgruppe.
«Nære relasjoner og personlig utvikling – Betydningsfulle elementer for gjennomføring av rusbehandling» Phoenix Haga, 2011.
Last ned forskningsrapportenHvorvidt samsvarer pasientenes behandlingsresultater med Phoenix Hagas målsettinger? Behandlingseffekten evalueres ved gjennomføring av EuropASI-oppfølgingsintervju, SCL 10 og QoL 5 med alle som gjennomfører døgnbehandlingen.
20 tidligere pasienter ved Phoenix Haga deltok i kartleggingsintervjuer som en del av NorComt-studien, Norsk oppfølgingsstudie av opioid-avhengige i behandling i regi av SERAF, UiO. Disse har også blitt forespurt om å bidra i oppfølgingsintervjuer over tid. Flere fagartikler er i dag publisert ut i fra deltakelsen til blant annet disse informantene.
Brukerundersøkelser: Phoenix Haga har kontinuerlig fokus på å styrke og opprettholde kvaliteten på behandlingstilbudet, blant annet gjennom årlige brukerundersøkelser. Resultatene fra undersøkelsen presenteres og diskuteres, å pasientene deltar i strukturerte analysegrupper. Hensikten med analysegruppene er at pasientene selv bidrar med sin forståelse og tolkning av resultatene, samt forslag til forbedringstiltak. Arbeidet resulterer i en skriftlig rapport. Når nye tiltak iverksettes, fungerer den neste brukerundersøkelsen også som en evaluering av disse.
Kvalitetsregister for behandling av skadelig bruk eller avhengighet av rusmidler, ruslidelse, i regi av KORFOR/Helse Stavanger: Målet for bruk av kvalitetsregister for behandling av ruslidelse er å identifisere innhold i-, forhold og hendelser rundt behandlingsforløp som bidrar til mestring av avhengighet eller skadelig bruk av rusmidler.
F.o.m. april 2020 tar Phoenix Haga i bruk kvalitetsregisteret for kartlegging av alle nye pasienter. Gjennom kvalitetsregisteret får vi også tilbakemeldinger på pasientenes opplevelse av behandlingen, samt en evaluering av hvordan det går med pasientene over tid.
Ja, det kan du.
Ja, det er mulig å sone paragraf 12, samfunnsstraff samt lenkesoning. Vi har også mulighet til å gjennomføre surrogatvaretekt.
Nei, vi tar ikke i mot par. Det er heller ikke lov til å ha med seg husdyr.
Vi har besøkshelger annen hver helg. Når det gjelder barn lager vi egne avtaler for hver beboer ut i fra behov.
Har du eller en du kjenner rusproblemer, ta kontakt med Phoenix Haga for tilbud om behandling
Inntaket kan nåes på følgende telefonnummer:
Sonja 908 20 961 og Mona 416 40 169.