Loading...

Det er viktig å lage seg nye opplevelser og lade batteriene sine. Vi har en tradisjon på Phoenix Haga hvor vi drar på 5 turer i året. Når Phoenix Haga reiser på tur, inviterer vi også med ettervernet. Vi bestiger fjelltopper i Jotunheimen. Vi drar på hyttetur og bader i Lillesand. Vi får opp adrenalinet når vi drar til Sjoa og rafter. Når vi drar til Trysil på hyttetur er det alt fra alpint og langrenn til yatzy som står på timeplanen. I Rondane utfordrer vi oss selv med en ordentlig villmarksopplevelse som blant annet inneholder isfiske og langrenns turer.

Vi vet at det er viktig med positive ferieminner. For oss på Phoenix Haga er det viktig at beboerne er med på å lage minnene selv. Det betyr at vi som ansatte veileder, men at beboerne selv lærer å planlegge og forberede turene. Mestringsfølelsen av å planlegge, forberede og nyte turopplevelsene sammen som et fellesskap, skaper gode minner og erfaringer som man kan ta med seg videre i livet etter behandling. 

Trysil

Nydelig destinasjon for både alpint og langrenn. Her er det alltid snø og gode forhold. I januar/februar reiser beboere, ettervern og stab hit for å nyte gleden med å stå på ski. Her har vi kurs for nybegynnere eller rustne alpinister. Gode opplevelser sammen styrker fellesskapet.

Rondane

Hvite vidder og høye topper møter oss i Rondane nasjonalpark. En tur hit i slutten av mars er helt innafor. Vi rigger lavvo-camp og nyter dagene med isfiske på Furusjøen, langrennstur rund sjøen og toppturer på truger. Kvelden tilbringes med fellesskapet rundt bålet.

Skogerøya

Sommer og Sørlandet hører sammen. I slutten av juni setter vi kursen mot vårt sommerparadis. Her tilbringer vi ei uke med fiske, kajakkpadling, bading og turer rundt på øya. En tur i Dyreparken i Kristiansand er også en hyggelig opplevelse. 

Laksefiske i Gaula

Har du deltatt på fluebinding-kurs og vært med på kurs i fluekasting i løpet av vinteren, så er du kvalifisert for laksefiske i Gaula eller ørretfiske i Heimsila. En hobby du kan ta med deg ut i ettervernet.

Jotunheimen

August er tida for fjelltur. Med lavvo og stormkjøkken inntar vi fjelleldoradoet, med sine luftige fjell og utfordrende turer. Bli med over Besseggen, Bukkelægeret eller en topptur til Svartdalspiggen. Phoenix Haga har lange tradisjoner med disse turene.

Sjoa

Tid for adrenalinrush når flåtene feier nedover strykene eller du kaster deg ut for broa i et pendelhopp. Rafting i Sjoa er for mange en stor utfordring, og du kjenner at du lever. Mestring i tøffe omgivelser sammen med fellesskapet.

Hva sier folk om oss?

"Det viktigste som hendte meg på Haga, var at det ble tent en gnist i meg som sa at livet var verdt å leve."

Gunnar | 34 år
Hva sier folk om oss?

"Det viktigste for meg var arbeidsoppgavene og ansvaret som ga meg økt selvfølelse og selvtillit, slik at jeg kunne stå på egne ben som nykter"

Jeanette | 29 år
Hva sier folk om oss?

“Jeg er jo glad i folk, kunne liksom ikke bare dra. Jeg har egentlig aldri hatt noen familie, venner har alltid vært familien min. Da jeg kom hit, kutta jeg ut de gamle vennene min. Her har jeg fått en ny familie, så jeg kan ikke skuffe dem."

Thommy | 23 år

Kontakt oss

Har du eller en du kjenner rusproblemer, ta kontakt med Phoenix Haga for tilbud om behandling

Inntaket kan nåes på følgende telefonnummer:
Sonja 908 20 961 og Mona 416 40 169.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form